Проблемите от психологическо естество са често срещани при съвременния човек. За

...
Проблемите от психологическо естество са често срещани при съвременния човек. За
Коментари Харесай

Няколко съвета, ако преживявате паник атака

Проблемите от психическо естество са постоянно срещани при съвременния човек. За благополучие от ден на ден проучвания дават изясненост за аргументите им и методите да ги третираме, а информацията за тях е доста повече спрямо това, което се е знаело преди 20 години да вземем за пример.

Паник офанзивите са постоянно положение, което обаче се изявява по разнообразни способи при другите хора. Независимо от признаците им, има някои ефикасни способи, с които да се оправим с тях, съгласно психолога Грета Хирш, представена от Health.

Спиране на отрицателните мисли

Когато усетим началото на паник офанзивата, е значимо да осъзнаем, че тялото ни изживява ненадейно повишаване на адреналина, а не директна опасност. Замяната на отрицателните мисли с положителни е основно: " Това, което претърпявам, не е прелестно, само че ще мина през него. Мога да се оправя. "

Приемане на признаците

Паник офанзивите са като гигантска вълна в океана, която ни залива ненадейно. Повече такива положения траят към 10 минути, по тази причина и един от методите да се оправим с тях е да се " гмурнем " във вълната, която по-късно ще ни изкара на брега.

Броене на назад

Това упражнение в моменти на мощна тревога оказва помощ, тъй като ни кара да се фокусираме върху нещо друго от суматохата.

Вода

В миг на паник офанзива усещаме буца в гърлото си или железен усет в устата. Глътка вода облекчава ненапълно тези признаци.

Дишане

Доказаният от антични времена способ с контролирано дишане действа и в моменти на тревога, когато нормално дишаме плитко и учестено. Щом усетим припадък на паник офанзива, би трябвало да си поемем постепенно мирис, като броим до пет, а по-късно да издишаме, до момента в който броим до 10, предава lifestyle.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР